La cuina tradicional libanesa està considerada una de les més variades gastronomies del món. Només cal pensar que està formada per uns 40 aperitius diferents i el mateix nombre de plats principals, sense oblidar-nos de la seva abundància en fruites i dolços típics d’aquesta zona del mediterrani.
Les seves bases solen ser cereals i llegums cuinats de diferents formes i productes com el iogurt, les albergínies, cogombre, formatges, nous, tomàquet o sèsam que estan presents en gairebé tots els seus plats.

Kibbeh Naye (carn crua) és potser el plat més representatiu de la cuina libanesa. És una barreja de carn picada crua, que bé pot ser de xai o de vaca amb bulgur, un preparat fet de gra de blat mig cuit, després assecat i premsat i espècies.
El més particular d’aquest plat és precisament que es menja completament cru. Durant les èpoques de guerra, a les llars de les muntanyes del Líban, era molt perillós encendre foc per cuinar, atès que la llum de foc o el fum podien revelar la ubicació de la gent. La por de ser descoberts va fer que els pagesos inventessin un plat nutritiu, amb alt contingut en carn i vegetals, però que els evités ser descoberts pels enemics. I així va néixer el Kibbeh Naye, carn triturada entre pedres, barrejada amb blat a la qual se li afegien espècies, vegetals i sal
El kibbeh al món
El seu nom prové de l’àrab Kubbah que significa bola, doncs la seva forma més corrent de presentar-lo és en una mena de mandonguilla que pot menjar-se crua o fregida. Tot i ser un aliment molt comú a l’Orient mitjà, aquest plat ha arribat fins i tot a creuar l’Atlàntic.
Després de l’arribada d’immigrants libanesos a Sud-amèrica, el Kibbe es va introduir en la cuina local del Brasil, la Costa del Carib colombiana, Mèxic i Veneçuela, on va sofrir lleugers canvis adaptant-se així a la gastronomia local.